Skellefteteknikens material

Vid skolans första köp* ingår frakt och startpaket
*Vid övriga köp tillkommer frakt beroende på avstånd, storlek och vikt.

Mini

grunduppsättning med lösa verktyg.

Pris 8 000 kr

Mellan

grunduppsättning med 1 verktygslåda.

Pris 13 000 kr

Maxat

grunduppsättningarna 2-6 med 1 verktygslåda.

Pris 30 000 kr

Grunduppsättningarna Pris 5 000 kr/st

Eleverna arbetar parvis med många varierande övningar. En uppsättning räcker till 30 elever i ett läsår. Materialet är utprovat under flera års tid i samarbete med lärare och elever. Ett unikt arbetssätt som tränar elevens sociala kompetens, jobbar med ämneskunskap och skapar arbetsro. Allt material finns klart för eleverna som jobbar efter ett schema och snabbt lär sig arbetssättet och blir självgående. Skolan kompletterar med förbrukningsvaror var de vill men samtliga reservdelar finns hos oss. Börja med en uppsättning mellan åk 2-6 där du som pedagog börjar med att göra Minikursen som följer med för att förstå arbetssätt och material. Informera eleverna om vad som är viktigast och kör igång!

2:an arbetar med el och magnetism
3:an arbetar med gravitation
4:an arbetar med värme och kemi
5:an arbetar med el och magnetism
6:an arbetar med ljud och ljus

Förskoleklass Pris 1 000 kr

För att arbeta med materialet i förskoleklass jobbar vi lite annars då eleverna kommit olika långt med läsningen. Här samlar vi paren i olika strategiska grupper där materialet täcker 6 lektioner. Eleverna lär sig bl a om jämvikt. I 1:an finns material till en hel termin och temat är verktyg och arbetssätt. Materialet i 1:an kostar 2 500 kr.

Temalådor

Skelleftetekniken är ett arbetssätt, därför kan det lätt föras över till andra skolämnen när eleverna förstår rutinerna och vad som är viktigt. I våra temalådor är schemat kortare och man sammanfattar redan efter 5 arbetstillfällen.

Svenska åk 2, 5 lektioner för 30 elever. Vi tränar på att beskriva så bra som möjligt. Pris 1 000 kr
Matte åk 5, 5 lektioner för 30 elever. Vi skapar förståelse för begreppen area, yta och område. Pris 1 500 kr
Kemi åk 5, 5 lektioner för 30 elever. Vi jobbar med enkla basbegrepp i kemi, t ex lösningar, kemiska reaktioner mm. Pris 3 000 kr

Vill du utveckla ett eget område är du välkommen att kontakta oss vid funderingar.

Hållbar skola med Demonteringen

Det är viktigt att få in hållbarhetstänk så tidigt som möjligt. En uppskattad del i Skelleftetekniken är den som kallas Demonteringen. Den består av 6 st stora backar, märkta med etiketter på vad de ska innehålla. T ex järn (magnet medföljer), sladdar mm. En uppgift som engagerar skolans mest kreativa elever, som här kan få utlopp för sin händighet och kreativitet.. Att jobba med demonteringen kräver dock att skolan lokalt får tag i gamla trasiga prylar och maskiner att skruva i. Antingen via återvinningsstationer eller privata medel.